Logo van de organisatie

Contact

Jan Smets
Business Line Manager Industrial Air
Atlas Copco
T: +32 (0)9 689 05 21
E: jan.smets@be.atlascopco.com

Steven Van de Broek
FINN Public Relations
T: +32 2 893 98 81
E: steven.vandebroek@finn.be 

Photos

Atlas Copco lanceert herontworpen serie scrollcompressoren

De olievrije toepassingen zijn speciaal ontworpen voor laboratoria, drukkerijen, de zuivelindustrie en vele andere toepassingen
Antwerpen - 07/01/2015

Atlas Copco introduceert een opnieuw ontworpen SF-serie olievrije scrollcompressoren conform Klasse 0. Deze stille, compacte compressoren zijn nu uitgerust met nog efficiëntere motoren en de meest geavanceerde regelaar. Dankzij dit nieuwe, in eigen beheer ontworpen 5,5 kW scrollelement zijn ook een 6 kW-model en varianten van 10 bar beschikbaar in het assortiment.

De olievrije scrollcompressoren van de SF-serie staan bekend om hun stille werking en compacte formaat. Dit zijn de ideale compressoren voor laboratoria, drukkerijen, de zuivelindustrie en vele andere toepassingen die een stille, olievrije luchtcompressor vereisen. Voor het eerst introduceert Atlas Copco nu ook een SF+-serie, uitgerust met de allernieuwste compressorregelaar Elektronikon® Mk. 5. "Onze klanten en OEM's willen een betrouwbare, stille en compacte olievrije luchtcompressor en de nieuwe SF voldoet exact aan die beschrijving," aldus Bert Derom, Vice-President Marketing. "Bovendien wordt dankzij de nieuwe IE3-motoren en het nieuwe SF+-assortiment ook nog eens hun energiezuinigheid verbeterd."

Nieuwe kernonderdelen

De SF is nu voorzien van een IE3 Premium Efficiency-motor met IP55, isolatieklasse F en is geschikt voor zware omstandigheden. Atlas Copco heeft ook een nieuw 5,5 kW-scrollelement geïntroduceerd. Dit is in eigen beheer ontworpen, en hiermee kan het assortiment worden uitgebreid met een 6 kW-model en varianten met 8 en 10 bar. Dankzij het nieuwe scrollelement zijn sommige modellen nu nog compacter.

Meerdere compressoren in één

Het modulaire ontwerp van de SF+ Multi zorgt voor flexibiliteit in het luchtverbruik en bespaart energie. De multiscroll-eenheden, verkrijgbaar vanaf 8 kW, kunnen hun scrolls in verschillende configuraties bedienen en daarmee de capaciteit afstemmen op de persluchtbehoefte. Dit VFT-systeem (Variable Flow Technology) in de Elektronikon® start en stopt automatisch het optimale aantal scrolls. Naast de mogelijkheden voor bewaking op afstand kan met de Elektronikon® Mk.5 ook de status van iedere scroll afzonderlijk worden gevolgd. 

Koele omkasting

Met het nieuwe ontwerp van de omkasting van de SF Mono introduceert Atlas Copco ook de "koele omkasting". Meer ademruimte voor de kernonderdelen zorgt voor een optimale ventilatie, een koelluchtstroom en lagere element- en uitlaattemperaturen. De "koele omkasting" draagt ook bij aan de levensduur en het onderhoudsgemak van de compressor. Bovendien is er voor de SF-serie een breed assortiment opties voor vaten en luchtbehandeling verkrijgbaar.

Atlas Copco

Atlas Copco is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame productiviteitsoplossingen. De groep voorziet klanten van innovatieve compressoren, vacuümoplossingen, luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw en assemblagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten gericht op productiviteit, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie. Het bedrijf, dat in 1873 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en is wereldwijd actief in meer dan 180 landen. In 2013 bedroeg de omzet van Atlas Copco 9,7 miljard euro en werkten er meer dan 40.000 werknemers.

Atlas Copco Belgium maakt deel uit van de Atlas Copco Groep en is verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van de Atlas Copco compressoren, blowers en stroomgroepen, aannemersuitrustingen en machines voor de afbraak en steengroeven in België en het Groothertogdom Luxemburg. Deze unieke verkoop- en serviceorganisatie is gevestigd in Overijse bij Brussel en bestaat actueel uit 175 medewerkers. Een 70-tal onder hen opereren vanuit hun thuisbasis en hebben de modernste middelen ter beschikking om de dienst aan de klanten te verzekeren, een unicum in de compressorwereld.

www.atlascopco.be